Οχι νερά στη σαπουνοθήκη

Μην αφήνετε το σαπούνι σας σε μια σαπουνοθήκη η οποία είναι υγρή. Μετά από κάθε χρήση, φροντίστε να «στραγγίζετε» (να απομακρύνετε την υγρασία και τον αφρό με το χέρι σας) καλά το σαπούνι πριν το αφήσετε στη σαπουνοθήκη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διαρκέσει περισσότερο και θα σας χαρίζει κάθε φορά τον πλούσιο, λεπτό και κρεμώδη αφρό του. Αν τοποθετήσετε το σαπούνι βρεγμένο στη σαπουνοθήκη, θα "λασπώνει" και θα διαρκέσει λιγότερο. Να προτιμάτε σαπουνοθήκες που επιτρέπουν την αποστράγγιση του νερού.

"Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος"

Τα σαπούνια της Ανθοχώρας δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά ή πρόσθετα που βελτιώνουν τον αφρισμό, κλπ. Φροντίστε λοιπόν να τα αποθηκεύετε σε μέρος δροσερό και ξηρό, μακριά από έντονο ηλιακό φώς για να μείνουν φρέσκα περισσότερο!

Το σωστό πλύσιμο

Ακούγεται αυτονόητο, ωστόσο πρέπει να το επισημάνουμε: βρέξτε καλά τα χέρια σας και το σαπούνι πριν αρχίσετε να τρίβετε. Καθώς τρίβετε, χρησιμοποιήστε λίγο νερό ακόμη για να δώσετε τη δυνατότητα στο σαπούνι να παράγει περισσότερο αφρό.

Ανάλωση κατά προτίμηση μέχρι...

Τα σαπούνια έχουν γενικώς μεγάλο χρόνο "ζωής" πριν τα χρησιμοποιήσετε. Δεν μένουν όμως πάντα "φρέσκα". Τα σαπούνια μας δεν αποτελούν εξαίρεση, ιδιαίτερα λόγω του ότι έχουν περίσσεια ελαίων (υπερλίπανση) για να είναι φιλικότερα προς το δέρμα. Φροντίστε να έχετε χρησιμοποιήσει τα σαπούνια μερικούς μήνες μετά την αγορά τους, για να απολαύσετε περισσότερο τα συστατικά και το άρωμά τους.