Είναι το σαπούνι σας κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα;

Βεβαίως. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα η ασφαλέστερη επιλογή σας είναι η κατηγορία χωρίς αρώματα και χρώματα. Αν θέλετε ΚΑΙ άρωμα, δοκιμάστε την κατηγορία με αρώματα χωρίς αλλεργιογόνα. Σε κάθε περίπτωση, διαβάστε τα υλικά και βεβαιωθείτε οτι δεν έχετε κάποια αλλεργία σε κάποιο από αυτά (π.χ. υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που είναι αλλεργικοί στο φοινικέλαιο).

Είναι κατάλληλο για λούσιμο;

Ναι. Για το κεφάλι προτιμάτε τα σαπούνια χωρίς άρωμα και χρώμα. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, θα χρειαστεί να διαλέξετε τη συνταγή που σας ταιριάζει καλύτερα (π.χ. το λάδι Jojoba ισορροπεί την έκκριση σμήγματος και ίσως αποτελεί μια καλή επιλογή για αυτή τη χρήση). Εσείς ειστε σε θέση να κρίνετε ποιό έχει τα καλύτερα αποτελέσματα σε εσάς. Και μια συμβουλή: πάντα να ξεπλένετε σχολαστικά τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο!

Εχετε κάποια πιστοποίηση / εγγύηση ποιότητας;

Ναι. Υποβάλλουμε τις κύριες συνταγές μας στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς ανάλυση. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, η ποιότητα των σαπουνιών μας χαρακτηρίζεται ως "εξαιρετική". Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σχετικό έγγραφο της γνωμάτευσης στη σελίδα 'Εγγύηση ποιότητας'.

Περιέχει το σαπούνι σας γλυκερίνη;

Ναι. Οπως περιγράφεται και στην σελίδα "μέθοδος", η γλυκερίνη είναι "παραπροϊόν" της σαπωνοποίησης, κι εμείς δεν την αφαιρούμε όπως γίνεται συχνά στις βιομηχανίες. Η γλυκερίνη έχει ευεργετικές ιδιότητες γιατί είναι υγραντική ("προσελκύει" την υγρασία) και ενυδατώνει έτσι την επιδερμίδα.

Γιατί δεν έχετε σαπούνια με τριμμένα βότανα μέσα;

Ξέρουμε. Εννοείτε κάτι σαν αυτό, έτσι; Πολύ trendy, συμφωνούμε. Το φτιάξαμε, το δοκιμάσαμε (η φωτογραφία είναι από αυτήν ακριβώς τη δοκιμαστική παρτίδα - το συγκεκριμένο είναι με τριμμένα άνθη καλέντουλας). Η αλήθεια είναι πως παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αισθητικής πλευράς, αλλά τα πλεονεκτήματά του εξαντλούνται εκεί. Από πλευράς ποιότητας δεν έχει να προσφέρει τίποτε παραπάνω από το ίδιο ακριβώς σαπούνι ΧΩΡΙΣ τα τριμμένα βότανα - εκτός αν σας ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσετε για απολέπιση (scrubbing). Παρουσιάζει όμως ένα ενοχλητικό, κατά τη γνώμη μας, πρόβλημα στη χρήση του: καθώς λιώνει, τα τριμμένα βότανα "φεύγουν" και μένουν στα χέρια και το νιπτήρα. Δεν προτιμάμε κάτι τέτοιο - γι'αυτό και επιλέξαμε να φτιάχνουμε μόνον την "απλή" εκδοχή του ίδιου σαπουνιού. Αν ωστόσο εσείς ενδιαφέρεστε, πείτε μας τη γνώμη σας, και θα σας ακούσουμε με προσοχή. Ο πελάτης ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο, αλλά είναι πάντα χρήσιμο να ακούς τη γνώμη του...!

Γιατί τα σαπούνια δεν έχουν πάντα τα ίδια 'νερά' ή αποχρώσεις;

Θυμηθείτε οτι τα σαπούνια μας είναι χειροποίητα! Είναι φυσικό τα 'νερά' να διαφέρουν από σαπούνι σε σαπούνι (ή από παρτίδα σε παρτίδα)!

Περιέχουν τα σαπούνια σας "ποτάσσα";

Τα σαπούνια μας φτιάχνονται με "ποτάσσα", αλλά ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ "ποτάσσα". Για αυτήν τη συνηθισμένη πλάνη καθώς και για την παραπλανητική χρήση των παραπάνω φράσεων διαβάστε αναλυτικά εδώ: «Σαπούνι που φτιάχνεται χωρίς ποτάσσα» ή «σαπούνι που δεν περιέχει ποτάσσα»;.